top of page
Buscar
  • Foto del escritorRobert Casajuana Dasca

La Mesías i el surrealisme

Veient els capítols de la sèrie La Mesías (una magnífica sèrie, especialment l'actuació d'Albert Pla) puc dir diverses coses:


En primer lloc, que és una història crua i crítica però necessària avui en dia.


En segon lloc, que les nenes actuen de meravella.


I en tercer lloc, el surrealisme que hi ha present en tot moment.

I quan parlo de surrealisme, no només m'estic referint a les aparicions fugaces dels extraterrestes que abracen el protagonista de la història.

També em refereixo a la situació lingüística que presenta el relat.

Els personatges, quan entren en un espai públic, com per exemple un bar, parlen en llengua catalana amb els cambrers i en canvi, entre ells, en llengua castellana.


A mi m'ha passat el contrari. El més habitual és que resulti difícil parlar en llengua catalana amb els clients o els cambrers d'un bar.



3 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo

La creatura

CREATURA Acabo de veure a Filmin (una de les millors plataformes actuals de cinema de pagament) la pel·lícula guanyadora del premi Gaudí 2024. I he de confessar que m’ha encantat, potser també perquè

Qualityland

Qualityland 2.0 Ara més que mai, en el món cada vegada més consumista i tecnològic on vivim, resulta d'una necessitat gairebé fisiològica llegir aquestes dues novel·les (novel·lasses!) de Marc Uwe-Kli

Robinson

Robinson, de Vicenç Pagès Jordà, és una novel·la breu que se’t queda impregnada, meravellosament escrita. Feia temps que no gaudia tant llegint una novel·la en català de menys de dues-centes pàgines.

bottom of page